diumenge, 15 de maig del 2011

Moments Musicals

Hola a tothom de nou!

Últimament estem veient que s'han posat molt de moda els grups de música en català i com aquests han aparegut com un tsunami en l'escena musical del nostre país. La música en català ha passat uns anys immersa en la seva transformació intentant retrobar-se a sí mateixa i crec que ho ha aconseguit a més amb un gran salt qualitatiu no només en els seus sons sinó també en les seves lletres. Ara estem gaudint dels resultats de molts anys de treball a l'ombra de moltíssims autors i "bandautors" que hi han dedicat mil esforços i que potser ara no tots ells han trobat la seva recompensa en forma de notorietat pública o discogràfica ja que només coneixem la punta de l'iceberg de tot aquest moviment.

Per això avui en aquest post que em disposo a escriure volia compartir i recomanar un parell de discos de dos dels meus grups favorits.

Roger Mas - Les Cançons Tel·lúriques 

En aquest disc en Roger Mas recupera temes en els que musica Jacint Verdaguer ('El Cel') i hi suma d'altres en les que revisita músiques tradicionals del Solsonès i el Berguedà. És un disc fascinant per com aconsegueix revisitar poemes d'en Jacint Verdaguer i adaptar-los musicalment a una vessant que flueix entre el folk i el jazz passant per riffs rockerillos i barrejant-ho tot amb tocs de cobla en alguns dels temes que et fan posar els pèls de punta.


En l'últim dels seus concerts al que vaig assistir va fer pujar a l'escenari la Cobla Sant Jordi i va reversionar tots els seus temes amb la cobla de fons a mode d'orquestra simfònica i us puc bén assegurar que l'orgasme va ser tan brutal que la gent va estar-se aplaudint gairebé mitja hora al final del concert.


Altres discos d'en Roger Mas són 'Mística Doméstica' i 'A la Casa d'Enlloc'

El Petit de Cal Eril - Vol i Dol

Aquest es un grup provinent de Massoteres (Guissona) encapçalat pel Joan Pons (veu) que ja ha tret un parell de discos al mercat i que cada vegada que els escolto més m'agraden. Ells es defineixen com un grup de folk pop naturalista i bucòlic d'arrel tradicional (flipa). Després de 'I les Sargantanes al Sol' ens presenten el seu segon disc 'Vol i Dol' en el que el grup reflexiona sobre la vida i la mort en un disc més intimista i eclèctic que no pas el primer.


És un disc amb lletres surrealistes i sons que t'embolcallen i et transporten a través de tots els seus temes els quals van intercalant el tema central del disc que és la vida i la mort.  
En Roger Mas també col·labora en aquest disc en la cançó 'Decapitació II' en que rescaten un poema de Pere Quart (Joan Oliver) en que es descriu com un nen tortura un cavall de joguina recreant altra vegada el tema de la mort.
Us deixo el primer single del seu segon disc.


Espero us hagin agradat i que us ajudi a ampliar el vostre ventall musical. Podeu fer aportacions d'altres grups que hagueu conegut recentment i comentar-los!

Passi-ho bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada